Apa bedane baterei lithium lan baterei asam timbal?

Baterei Lithium ion nuduhake baterei sekunder ing senyawa sing dipasang Li + positif lan negatif.

Senyawa litium LiXCoO2, LiXNiO2 utawa LiXMnO2 digunakake ing elektroda positif

Lithium - senyawa karbon interlaminar LiXC6 digunakake ing elektroda negatif.

Elektrolit larut karo uyah lithium LiPF6, LiAsF6 lan solusi organik liyane.

Ing proses ngisi daya lan discharging, Li + wis ditempelake lan de-embedded bolak-balik antarane loro elektrods, kang vividly disebut "baterei kursi goyang".Nalika ngisi daya baterei, Li + dibusak saka elektroda positif lan ditempelake menyang elektroda negatif liwat elektrolit, kang ing negara sugih lithium.Kosok baline nalika discharging.

Lan sifat baterei timbal-asam yaiku: energi kimia dadi piranti energi listrik sing diarani baterei kimia, sing umum diarani baterei asam timbal.Sawise discharge, bisa diisi ulang kanggo regenerasi zat aktif internal - nyimpen energi listrik minangka energi kimia;Energi kimia diowahi dadi energi listrik maneh nalika discharge dibutuhake.Baterei iki diarani baterei Storage, uga dikenal minangka baterei sekunder.Baterei asam timbal sing diarani minangka piranti elektrokimia sing nyimpen energi kimia lan ngetokake energi listrik yen perlu.

2, kinerja safety beda

baterei Lithium:

Baterei lithium saka stabilitas bahan katoda lan desain safety dipercaya, baterei lithium wesi fosfat wis test safety ketat, malah ing tabrakan kasar ora njeblug, lithium wesi fosfat stabilitas termal dhuwur, kemampuan oksigen Cairan elektrolitik kurang, supaya safety dhuwur.(Nanging sirkuit cendhak utawa diafragma darat sing rusak bisa nyebabake geni utawa deflagration)

Baterei asam timbal:

Baterei asam timbal bakal ngeculake gas sajrone ngisi daya lan mbuwang utawa nggunakake.Yen bolongan exhaust diblokir, iku bakal mimpin kanggo bledosan sumber exhaust gas.Cairan internal yaiku elektrolit sputtering (asam sulfat encer), yaiku cairan korosif, korosif kanggo akeh obyek, lan gas sing diasilake ing proses ngisi daya bakal njeblug.

3. prices beda

baterei Lithium:

Baterei litium larang.Baterei litium kira-kira kaping telu luwih larang tinimbang baterei asam timbal.Digabungake karo analisis urip layanan, biaya investasi padha isih siklus urip maneh baterei lithium.

Baterei asam timbal:

Rega baterei asam timbal kisaran saka sawetara atus nganti pirang-pirang ewu yuan, lan rega saben pabrikan meh padha.

4, pangayoman lingkungan ijo beda

Materi baterei Lithium tanpa bahan beracun lan mbebayani, dianggep minangka baterei perlindungan lingkungan ijo ing donya, baterei bebas polusi ing produksi lan panggunaan, selaras karo peraturan RoHS Eropa, baterei perlindungan lingkungan ijo.

Ana akeh timbal ing baterei timbal-asam, sing bakal ngrusak lingkungan yen dibuwang kanthi ora bener.

5. urip siklus Service

Baterei lithium-ion tahan luwih suwe tinimbang baterei asam timbal.Jumlah siklus baterei lithium umume watara 2000-3000 kaping.

Baterei asam timbal duwe sekitar 300-500 siklus.

6. Kapadhetan energi bobot

Kapadhetan energi baterei lithium umume ana ing kisaran 200 ~ 260Wh / g, lan baterei lithium 3 ~ 5 kaping asam timbal, tegese baterei asam timbal yaiku 3 ~ 5 kaping baterei lithium kanthi kapasitas sing padha. .Mulane, baterei lithium duwe kauntungan mutlak ing bobot entheng saka piranti panyimpenan energi.

Baterei asam timbal umume saka 50 wh/g nganti 70wh/g, kanthi kapadhetan energi sing sithik lan akeh banget.

acid battery1

7. Volume energi

Baterei litium-ion biasane duwe kapadhetan volume kira-kira 1,5 kaping baterei timbal-asam, saengga udakara 30 persen luwih cilik tinimbang baterei timbal-asam kanthi kapasitas sing padha.

8. Kisaran suhu sing beda

Suhu kerja baterei lithium yaiku -20-60 derajat Celsius, lan puncak termal baterei fosfat wesi lithium bisa tekan 350 ~ 500 derajat Celsius, lan isih bisa ngeculake kapasitas 100% ing suhu dhuwur.

Suhu operasi normal baterei timbal-asam yaiku -5 nganti 45 derajat Celsius.Kanggo saben suda 1 derajat ing suhu, kapasitas relatif baterei sudo dening bab 0,8 persen.

acid battery2

7. Volume energi

Baterei litium-ion biasane duwe kapadhetan volume kira-kira 1,5 kaping baterei timbal-asam, saengga udakara 30 persen luwih cilik tinimbang baterei timbal-asam kanthi kapasitas sing padha.

8. Kisaran suhu sing beda

Suhu kerja baterei lithium yaiku -20-60 derajat Celsius, lan puncak termal baterei fosfat wesi lithium bisa tekan 350 ~ 500 derajat Celsius, lan isih bisa ngeculake kapasitas 100% ing suhu dhuwur.

Suhu operasi normal baterei timbal-asam yaiku -5 nganti 45 derajat Celsius.Kanggo saben suda 1 derajat ing suhu, kapasitas relatif baterei sudo dening bab 0,8 persen.


Wektu kirim: Apr-18-2022