Apa kahanan saiki perusahaan litium tengah lan ngisor ing rega bahan mentah sing mundhak?

Ing 10 Maretth2022, rega titik rata-rata kelas baterei lithium karbonat domestik kasil nyuwil liwat 500.000 yuan / ton, bejat tandha 500.000 yuan / ton kanggo pisanan.Metal lithium ing rong dina dagang consecutive sadurungé mlumpat 100,000 yuan / ton, saiki rega titik rata-rata nyuwil liwat 3,1 yuta tandha.Lan rega lithium hidroksida kelas baterei wis ketinggalan ing mburi lithium karbonat sadurunge prabédan rega anyar antarane lithium karbonat lan lithium hidroksida uga narrowing Ngartekno, miturut kahanan sing lithium hidroksida isih ing short supply saiki, kahanan mangsa bisa terus.

raw materials1

Lan munggah cepet saka prices nikel anyar sapisan micu industri kanggo baterei lan kendaraan listrik lan biaya diskusi liyane.Banjur ing rega bahan mentahan hulu nyepetake munggah saka saiki, chain industri lithium saka Enterprises tengah lan ngisor kena pengaruh apa?Adhedhasar riset lan kabeh jinis warta ing pasar, integrasi pungkasan yaiku:

Miturut rega titik SMM, wiwit kuartal kaping papat taun 2020, rega titik lithium karbonat kelas baterei domestik wiwit terus mundhak, lan iki ora bisa dipisahake saka kekurangan bahan mentah logam nonferrous lithium hulu.China kudu ngimpor 65 persen bahan mentah lithium ing 2021, miturut Asosiasi Industri Logam Non-ferrous China.Mulane, kanthi wutah mbledhos kendaraan energi anyar global lan panyimpenan energi, minangka produser paling gedhé ing donya saka uyah lithium lan baterei lithium, kontradiksi antarane sumber lan dikarepake sumber daya lithium ing China wis mboko sithik intensified.

Ing kasus iki, perusahaan hulu wis ngliwati tata letak tambang lithium kanggo nyetabilake pasokan bahan mentah.Njupuk warta ing dina anyar minangka conto, Zangge Mining dibeberke rencana strategis pembangunan limang taun, tataran pisanan (2022-2024) kanggo kabeh negara, qarhan Salt Lake produksi lithium karbonat tetep stabil;Proyek Lithium Mamicuo Salt Lake dileksanakake.Kemajuan wis digawe ing akuisisi proyek anyar, lan 1 utawa 2 proyek lithium Salt Lake anyar kanthi 1 yuta ton cadangan lithium karbonat wis ditambahake.Tahap kapindho (2025-2027) kanggo pindhah global, terus berkembang kanthi lengkap sumber daya mineral ana, pratondho ekonomi utama lan keuntungan saka sepuluh milyar langkah, Sejatine tekan tingkat klompok pertambangan kelas kapisan global;Produksi lithium karbonat Qarhan Salt Lake tetep stabil;Proyek Lithium Mamicuo Salt Lake stabil ing produksi lan ditambahi kanthi milih kesempatan;Tambang litium lake uyah anyar.

Ganfeng Lithium uga sadurunge ujar manawa kapasitas proyek spodumene Mt Marion bakal ditingkatake lan ditambahi.Proyèk ekspansi wis samesthine bakal dilebokake ing produksi ing separo kapindho 2022, lan kapasitas asli bakal nambah 10-15%.Kajaba iku, kapasitas mineral kontak bakal ditambahake, sing dikarepake bakal nambah 10-15%.Ukuran tartamtu saka expansion gumantung ing asil optimasi proses lan kahanan nyata saka biji kontak.

Kajaba iku, miturut wong njero perusahaan, proyek Cauchari-Olaroz Salt Lake Argentina direncanakake bakal ngasilake 40.000 ton lithium karbonat kelas baterei ing paruh kapindho 2022. Sauntara kuwi, fase Papat Pabrik Mahon luwih dhisik saka jadwal, utawa bakal dilebokake ing produksi ing Juli.Produk sing dirancang utamane bakal nyukupi kapasitas lithium hidroksida sing ana.Kajaba iku, proyek Marina Ganfeng Lithium ing Argentina lan proyek Sonora ing Meksiko uga lagi dibangun lan bakal diluncurake ing taun 2023.

Jiang Weiping, ketua Tianqi Lithium lan Ganfeng Lithium, sing diarani "litium lanang pindho", uga menehi saran kanggo nyepetake pangembangan sumber daya lithium sichuan ing rong sesi taun iki.Jiang Weiping percaya yen, saiki, negara-negara utama ing donya wis ngakoni pentinge strategis sumber daya lithium, Chile, Bolivia, Meksiko lan negara liya wis nyathet sumber daya lithium minangka sumber strategis nasional kaya minyak, pangembangan lan panggunaan sumber daya lithium saya tambah ketat. kontrol.Mulane, kanggo akselerasi pembangunan ijo lan efisien saka sumber daya Lithium ing China punika pinunjul strategis kanggo mesthekake chain sumber pembangunan industri lithium.

Ora mung iku, Jiang Weiping uga ing saiki sumber daya lithium sichuan, ngandika, miturut statistik Departemen Sumber Daya Alam, Sichuan hard rock bijih lithium nyumbang kanggo 57% saka sumber daya bijih lithium nasional, peringkat pisanan ing negara.Minangka simpenan spodumene microcrystalline paling gedhe ing China, Simpenan Jika ing Prefektur Ganzi, provinsi Sichuan nduweni ukuran gedhe lan cadangan sumber daya lithium dhuwur, karo cadangan sumber daya lithium buktiaken tekan 1.887.700 ton.Cadangan sumber daya lithium ing tambang Lijiagou spodumene ing Kabupaten Jinchuan, Prefektur Aba, provinsi Sichuan kira-kira 512.100 ton, lan sumber daya lithium ing wilayah Szemuzu meh 520.000 ton.

Kanthi mundhake rega bahan mentah kanthi cepet, akeh perusahaan litium gabung karo rangking pertambangan supaya bisa nyetabilake biaya.Ing taun iki, sawetara perusahaan, kalebu BYD, Zijin Mining, Sumber Daya Mineral China lan liya-liyane, nggegirisi mbukak tata letak dhewe ing sumber daya lithium.

Bubar, miturut THE SMM rega titik nuduhake yen rega anyar saka logam lithium terus munggah, ing Maret 15, rega rata-rata titik logam lithium wis wungu kanggo 3,134 yuta yuan / ton, 1,739 yuta yuan / ton luwih dhuwur tinimbang awal. ing taun, nganti 124,66%.

Kenaikan rega bahan mentah kayata logam lithium uga nyebabake rega produk kayata lithium karbonat kelas baterei lan lithium hidroksida kelas baterei, bahan baku utama baterei daya.Malah ana desas-desus yen ing latar mburi rega lithium karbonat mundhak luwih saka 500.000 yuan / ton, tekanan biaya pabrik baterei tengah ageng, akeh pabrik baterei domestik ora tuku barang, ora nampa pesenan kanggo nglawan kenaikan rega lithium karbonat.Ing babagan iki, Ningde Times, Eva Lithium Energy, Guoxuan High-tech lan perusahaan baterei liyane ujar manawa ora ana kahanan kasebut, jadwal produksi saiki normal, bisa njamin pasokan hilir.Lan lithium perusahaan anjog Ganfeng lithium uga ngandika sing ora ana pabrik baterei ora tuku kahanan, baris produksi ing produksi lengkap negara sales lengkap.

Saliyane lithium karbonat, baterei daya rega bahan utama liyane uga dhuwur.Rega lithium hidroksida anyar saya mundhak, kanthi rapet nguber lithium karbonat, prabédan rega loro kasebut saya suda.Miturut riset SMM nuduhake manawa, entuk manfaat saka pesenan nikel dhuwur kanggo baterei terminal, panjaluk pengadaan lithium hidroksida saya tambah, pola pasokan lan panjaluk sakabèhé isih ora ana ing panyimpenan, sing dadi sebab kenaikan lithium hidroksida kanthi cepet. prices.Nanging, considering tataran saiki lithium hidroksida lan lithium karbonat prabédan wis mboko sithik narrowed kanggo sawetara relatif cukup, lan bubar manufaktur wis rampung preparation, tindakake-munggah utawa sethitik nul siji gudang isi, pasar wis samesthine kanggo lithium hidroksida. utawa alon mudhun.

Lan sawetara wektu kepungkur, konflik antarane Rusia lan Ukraina mimpin kanggo munggah tajem ing rega nikel, kang ndamel rega nikel sulfat kanggo munggah kanthi cepet, sapisan nyopir biaya prekursor telung unsur kanggo munggah dening 12% -16%.Ing wektu kasebut, miturut pitungan SMM, ing minggu 8 Maret, kenaikan rega nikel sulfat nyebabake kenaikan rega bahan ternary 16,000-25,000 yuan / ton, kenaikan rega baterei lithium ternary sing cocog 31-47 yuan / KWh, njupuk 70KWh mobil listrik minangka conto, padha karo mundhak biaya baterei mobil listrik saka 2000-3300 yuan ing saklawasé rong dina!

Lan ing munggah cetha saka prices nikel, nikel dhuwur telung produk biaya munggah paling dhuwur.Miturut pitungan rega nikel LME saiki, tanduran uyah kanggo biaya produksi penengah, nikel sulfat wis samesthine kanggo munggah kanggo 80.000 yuan / ton, biaya baterei Bicycle bakal munggah 7000 yuan!

Wigati dimangerteni manawa rega nikel, kobalt, litium lan logam liyane terus mundhak saiki, daur ulang baterei sampah uga tuwuh dadi segara biru anyar kanthi skala gedhe.Miturut laporan media sing gegandhengan, total daya baterei China sing mati ing taun 2020 wis meh 200,000 ton.Angka kasebut samesthine bakal mundhak nganti meh siji yuta ton ing taun 2025.

Tianfeng Securities sadurunge nuding metu sing awal baterei daya energi anyar menyang pasar wis dipunwiwiti kanggo ngetik periode leren.Dikira-kira jumlah total batere bakal tekan 1,16 yuta ton ing taun 2024. Donghai Securities uga prédhiksi pasar daur ulang baterei bakal tekan 107,43 milyar won ing taun 2030.

Minangka kanggo nambah rega lithium lan kahanan sing durung mesthi rega lithium, miturut survey, ing tataran saiki, sikap mundhut saka perusahaan daur ulang kanggo tuku jumlah cilik, njaga panjaluk produksi, lan nyimpen persediaan bahan baku kanggo setengah a sasi nganti sasi.

Ing babagan uyah kobalt, miturut survey, kobalt sulfat bubar bubar.Ing babagan uyah kobalt ing tahap saiki, masalah paling gedhe sing diadhepi dening perusahaan daur ulang yaiku kesulitan transmisi rega.Ing kasus kenaikan rega produk uyah kobalt saka perusahaan daur ulang, panjaluk perusahaan prekursor ternary hilir kanggo kobalt sulfat ora kuwat kaya lithium karbonat, pabrikan hilir umume nampa rega kobalt sulfat sawise mundhak, lan hulu. perusahaan daur ulang ora optimis babagan transmisi rega sawise kenaikan rega uyah kobalt.

Lan sawetara wektu kepungkur, fluktuasi kekerasan rega nikel uga nggawe perusahaan daur ulang nundha tuku irama kethokan, sing nduwe pengaruh gedhe ing biaya perusahaan daur ulang.Kanggo ngatasi kenaikan rega sing ora wajar, perusahaan daur ulang ing wektu kasebut milih sikap ngenteni lan ndeleng sauntara lan nyiapake rencana tuku sawise rega nikel mudhun menyang nilai sing stabil.


Wektu kirim: Apr-18-2022