Faktor sing mengaruhi kapasitas discharge PACK saka baterei lithium-ion

lithium-ion-1

PACK baterei lithium ion minangka produk penting sing nganakake tes kinerja listrik sawise screening, klompok, klompok lan perakitan sel, lan nemtokake manawa bedane kapasitas lan tekanan cocog.

Monomer seri-paralel baterei punika konsistensi antarane kanggo pertimbangan khusus ing PACK baterei, mung duwe kapasitas apik, negara daya, kayata resistance internal, konsistensi poto-discharge bisa ngrambah kanggo muter lan release, cpacity baterei yen konsistensi ala bisa akeh mengaruhi. kinerja baterei kabèh, malah nimbulaké ngisi daya utawa discharging sing nimbulaké alangan didhelikake aman.Cara komposisi sing apik minangka cara sing efektif kanggo nambah konsistensi monomer.

Baterei lithium ion diwatesi dening suhu sekitar, suhu sing dhuwur banget utawa sithik banget bakal mengaruhi kapasitas baterei.Siklus urip baterei bisa kena pengaruh yen baterei bisa digunakake ing suhu dhuwur kanggo dangu.Yen suhu banget kurang, kapasitas bakal angel kanggo muter.Tingkat discharge nuduhake kapasitas baterei kanggo ngisi daya lan ngeculake ing arus dhuwur.Yen tingkat discharge cilik banget, kacepetan ngisi daya lan discharging alon, sing mengaruhi efisiensi tes.Yen tingkat gedhe banget, kapasitas bakal suda amarga efek polarisasi lan efek termal saka baterei, supaya iku perlu kanggo milih daya cocok lan tingkat discharge.

1. Konsistensi konfigurasi

Penataan sing apik ora mung bisa nambah tingkat panggunaan sel, nanging uga ngontrol konsistensi sel, sing dadi basis kanggo entuk kapasitas discharge sing apik lan stabilitas siklus baterei.Nanging, tingkat sawur saka impedansi AC bakal intensified ing cilik saka kapasitas baterei miskin, kang bakal weaken kinerja siklus lan kasedhiya kapasitas Pack baterei.Cara konfigurasi baterei adhedhasar vektor karakteristik baterei diusulake.Vektor fitur iki nggambarake podho antarane data voltase pangisian daya lan voltase siji baterei lan baterei standar.Sing nyedhaki kurva pangisian daya-discharge baterei menyang kurva standar, sing luwih dhuwur mirip, lan nyedhaki koefisien korélasi kanggo 1. Cara iki utamané adhedhasar koefisien korélasi voltase monomer, digabungake karo paramèter liyane kanggo entuk asil sing luwih apik.Kesulitan karo pendekatan iki yaiku nyedhiyakake vektor fitur baterei standar.Amarga watesan tingkat produksi, mesthi ana beda antarane sel sing diprodhuksi ing saben batch, lan angel banget kanggo entuk vektor fitur sing cocog kanggo saben batch.

Analisis kuantitatif digunakake kanggo nganalisis cara evaluasi beda antarane sel tunggal.Kaping pisanan, poin-poin penting sing mengaruhi kinerja baterei diekstrak kanthi metode matematika, banjur abstraksi matematika ditindakake kanggo mujudake evaluasi lengkap lan perbandingan kinerja baterei.Analisis kualitatif kinerja baterei diowahi dadi analisis kuantitatif, lan cara praktis praktis kanggo alokasi kinerja baterei sing optimal.Diusulake adhedhasar pilihan sel sistem evaluasi kinerja sing komprehensif, bakal subyektif Delphi kelas korélasi werna abu-abu lan ukuran obyektif, baterei multi-parameter model korélasi abu-abu ditetepake, lan ngatasi siji-sidedness saka indeks siji minangka standar evaluasi, ngleksanakake. evaluasi kinerja jinis daya baterei lithium ion daya, Gelar gathukane dijupuk saka asil evaluasi menehi basis teori dipercaya kanggo pilihan mengko lan alokasi baterei.

Karakteristik dinamis sing penting kanthi metode klompok yaiku miturut kurva pangisian daya baterei lan discharge kanggo entuk fungsi kanthi klompok, langkah implementasi konkrit yaiku ngekstrak titik fitur ing kurva, pisanan kanggo mbentuk vektor fitur, miturut saben kurva ing antarane jarak. antarane vektor fitur kanggo pesawat saka pratondho, kanthi milih kalkulus cocok kanggo éling klasifikasi kurva, lan banjur ngrampungake baterei proses klompok.Cara iki nimbang variasi kinerja baterei ing operasi.Adhedhasar iki, paramèter liyane sing cocog dipilih kanggo nindakake konfigurasi baterei, lan baterei kanthi kinerja sing relatif konsisten bisa diurutake.

2. Metode pengisian

Sistem pangisian daya sing tepat duweni pengaruh penting ing kapasitas discharge baterei.Yen ambane pangisi daya kurang, kapasitas discharge bakal suda.Yen ambane pangisian daya kurang, bahan kimia aktif baterei bakal kena pengaruh lan karusakan sing ora bisa dibatalake bakal nyebabake, nyuda kapasitas lan umur baterei.Mulane, tingkat pangisian daya sing cocog, voltase wates ndhuwur lan arus cutoff voltase konstan kudu dipilih kanggo mesthekake yen kapasitas pangisian daya bisa digayuh, nalika ngoptimalake efisiensi lan safety lan stabilitas pangisian daya.Ing saiki, daya baterei lithium ion biasane adopts pancet-saiki - pancet-voltase daya mode.Kanthi nganalisa asil pangisian daya konstan-saiki lan voltase konstan saka sistem fosfat wesi lithium lan baterei sistem ternary miturut arus pangisi daya sing beda-beda lan voltase cutoff sing beda-beda, bisa dideleng manawa:(1) nalika voltase cutoff pangisian daya pas wektune, arus pangisi daya mundhak, rasio konstan-saiki suda, wektu ngisi daya suda, nanging konsumsi energi mundhak;(2) Nalika pangisi daya saiki pas wektune, kanthi nyuda voltase ngisi daya, rasio pangisian daya saiki terus mudhun, kapasitas ngisi daya lan energi uga mudhun.Supaya kanggo mesthekake kapasitas baterei, voltase Cut-off pangisian daya baterei lithium wesi fosfat ngirim ora luwih murah tinimbang 3.4V.Kanggo ngimbangi wektu ngisi daya lan mundhut energi, pilih wektu pangisi daya lan wektu potong sing cocog.

Konsistensi saka SOC saben monomer umume nemtokake kapasitas discharge saka paket baterei, lan daya imbang menehi kamungkinan kanggo éling podho saka platform SOC awal saben discharge monomer, kang bisa nambah kapasitas discharge lan efficiency discharge (kapasitas discharge / kapasitas konfigurasi. ).Mode balancing ing ngisi daya nuduhake imbangan daya baterei lithium ion ing proses ngisi daya.Umume wiwit imbangan nalika voltase baterei tekan utawa luwih dhuwur tinimbang voltase sing disetel, lan nyegah ngisi daya kanthi nyuda arus pangisi daya.

Miturut macem-macem negara sel individu ing paket baterei, strategi kontrol pangisian daya sing seimbang diusulake kanggo ngrampungake pangisian daya baterei kanthi cepet lan ngilangi pengaruh sel individu sing ora konsisten ing siklus urip baterei kanthi nyetel pangisian daya. saiki sel individu liwat model sirkuit kontrol daya imbang saka paket baterei.Khusus, energi sakabèhé saka paket baterei lithium ion bisa ditambahake menyang baterei individu kanthi ngalih sinyal, utawa energi saka baterei individu bisa diowahi menyang paket baterei sakabèhé.Sajrone ngisi daya senar baterei, modul imbangan mriksa voltase saben baterei.Nalika voltase tekan nilai tartamtu, modul wawas wiwit bisa.Ing daya saiki ing baterei siji shunt kanggo ngurangi voltase daya, lan energi wis panganan bali menyang bis daya liwat modul kanggo konversi, supaya minangka kanggo entuk tujuan imbangan.

Sawetara wong nyedhiyakake solusi pemerataan pangisian daya variasi.Ide ekualisasi saka metode iki yaiku mung energi tambahan sing diwenehake menyang sel siji kanthi energi sing kurang, sing nyegah proses njupuk energi saka sel tunggal kanthi energi dhuwur, sing nyederhanakake topologi sirkuit ekualisasi.Yaiku, tingkat pangisian daya sing beda digunakake kanggo ngisi baterei individu kanthi negara energi sing beda kanggo entuk efek imbangan sing apik.

3. Tingkat discharge

Tingkat discharge minangka indeks sing penting banget kanggo baterei lithium ion jinis daya.Tingkat discharge gedhe saka baterei minangka tes kanggo bahan elektroda positif lan negatif lan elektrolit.Minangka kanggo fosfat wesi lithium, wis struktur stabil, galur cilik sak pangisian daya lan discharge, lan nduweni kondisi dhasar discharge saiki gedhe, nanging faktor unfavorable punika konduktivitas miskin saka lithium wesi fosfat.Tingkat difusi ion lithium ing elektrolit minangka faktor penting sing mengaruhi tingkat discharge baterei, lan difusi ion ing baterei ana hubungane karo struktur lan konsentrasi elektrolit baterei.

Mulane, tingkat discharge beda mimpin kanggo wektu discharge beda lan platform voltase discharge baterei, kang ndadékaké kanggo kapasitas discharge beda, utamané kanggo baterei podo.Mulane, tingkat discharge sing cocok kudu dipilih.Kapasitas baterei sing kasedhiya suda kanthi mundhake arus discharge.

Jiang Cuina etc kanggo sinau tingkat discharge wesi fosfat lithium-ion baterei monomer bisa discharge kapasitas, pengaruh saka pesawat saka jinis padha konsistensi awal baterei monomer luwih apik ing 1 c daya saiki kanggo 3,8 V, banjur mungguh dening 0,1, 0,2, 0,5, 1, 2, 3 c tingkat discharge saka discharge kanggo 2,5 V, cathetan hubungan antarane voltase lan kurva daya discharge, Waca Gambar 1. Asil eksperimen nuduhake yen kapasitas dirilis 1 lan 2C punika 97,8% lan 96,5 % saka kapasitas dirilis saka C / 3, lan energi dirilis 97,2% lan 94,3% saka energi dirilis saka C / 3, mungguh.Bisa dideleng manawa kanthi nambah arus discharge, kapasitas sing diluncurake lan energi sing diluncurake baterei lithium ion nyuda sacara signifikan.

Ing discharge saka baterei lithium ion, standar nasional 1C umume dipilih, lan saiki discharge maksimum biasane diwatesi kanggo 2 ~ 3C.Nalika discharging kanthi arus dhuwur, bakal ana kenaikan suhu sing gedhe lan mundhut energi.Mulane, ngawasi suhu strings baterei ing wektu nyata kanggo nyegah karusakan baterei lan shorten umur baterei.

4. kahanan suhu

Suhu nduwe pengaruh penting ing kegiatan materi elektroda lan kinerja elektrolit ing baterei.Kapasitas baterei dipengaruhi banget dening suhu dhuwur utawa kurang.

Ing suhu kurang, aktivitas baterei wis suda Ngartekno, kemampuan kanggo nampilaké lan ngeculake lithium sudo, resistance internal baterei lan polarisasi mundhak voltase, kapasitas kasedhiya nyata suda, kapasitas discharge baterei wis suda, platform discharge kurang, baterei luwih gampang kanggo nggayuh voltase discharge Cut-mati, kang manifested minangka kapasitas baterei kasedhiya suda, efficiency panggunaan energi baterei sudo.

Nalika suhu mundhak, ion litium muncul lan dipasang ing antarane kutub positif lan negatif dadi aktif, saengga resistensi internal baterei mudhun lan wektu genggeman saya suwe, sing nambah gerakan bande elektronik ing sirkuit njaba lan nggawe kapasitas luwih efektif.Nanging, yen baterei bisa digunakake ing suhu dhuwur kanggo dangu, stabilitas saka struktur kisi positif bakal dadi luwih elek, safety baterei bakal suda, lan urip baterei bakal Ngartekno shortened.

Zhe Li et al.sinau pengaruh suhu ing kapasitas discharging nyata saka baterei, lan ngrekam rasio kapasitas discharging nyata baterei kanggo kapasitas discharging standar (discharge 1C ing 25 ℃) ing suhu beda.Fitting pangowahan kapasitas baterei karo suhu, kita bisa njaluk: ngendi: C punika kapasitas baterei;T iku suhu;R2 minangka koefisien korélasi fitting.Asil eksperimen nuduhake yen kapasitas baterei bosok kanthi cepet ing suhu kurang, nanging mundhak karo mundhak saka suhu ing suhu kamar.Kapasitas baterei ing -40 ℃ mung siji-katelu saka nilai nominal, nalika ing 0 ℃ kanggo 60 ℃, kapasitas baterei mundhak saka 80 persen saka kapasitas nominal kanggo 100 persen.

Analisis kasebut nuduhake yen tingkat owah-owahan resistance ohmic ing suhu kurang luwih gedhe tinimbang ing suhu dhuwur, sing nuduhake yen suhu kurang nduweni pengaruh sing signifikan marang aktivitas baterei, saengga bisa nyebabake baterei bisa dibebasake.Kanthi kenaikan suhu, resistensi ohmic lan resistensi polarisasi saka proses ngisi lan ngeculake.Nanging, ing suhu sing luwih dhuwur, imbangan reaksi kimia lan stabilitas materi ing baterei bakal numpes, asil ing reaksi sisih bisa, kang bakal mengaruhi kapasitas lan resistance internal baterei, asil ing shortened siklus urip lan malah suda safety.

Mulane, loro suhu dhuwur lan suhu kurang bakal mengaruhi kinerja lan layanan urip baterei lithium wesi fosfat.Ing proses kerja nyata, cara anyar kayata manajemen termal baterei kudu diadopsi kanggo mesthekake yen baterei bisa digunakake ing kondisi suhu sing cocog.Kamar testing suhu pancet 25 ℃ bisa ditetepake ing link test PACK baterei.

lithium-ion-2


Wektu kirim: Feb-21-2022