Analisis proses produksi lan tren pangembangan bahan katoda kanggo baterei lithium ion

Kinerja bahan katoda baterei lithium langsung mengaruhi kinerja baterei ion lithium, lan biaya kasebut uga langsung nemtokake biaya baterei.Ana akeh proses produksi industri kanggo bahan katoda, rute sintesis relatif rumit, lan kontrol suhu, lingkungan, lan isi impurity uga relatif ketat.Artikel iki bakal ngenalake proses produksi lan tren pangembangan bahan katoda baterei lithium.

lithium ion batteries1

Keperluan baterei litium kanggo bahan katoda:

Energi spesifik sing dhuwur, daya spesifik sing dhuwur, kurang discharge, rega murah, umur layanan sing dawa lan safety sing apik.

Proses produksi bahan katoda baterei lithium:

Teknologi calcination adopts teknologi pangatusan gelombang mikro anyar kanggo garing materi elektroda positif saka baterei lithium, kang solves masalah sing baterei lithium conventional bahan elektroda positif teknologi pangatusan njupuk dangu, ndadekake turnover ibukutha alon, pangatusan ora rata, lan ambane pangatusan ora cukup.Fitur khusus kaya ing ngisor iki:

1. Nggunakake peralatan pangatusan gelombang mikro kanggo materi katoda baterei lithium, iku cepet lan cepet, lan pangatusan jero bisa rampung ing sawetara menit, kang bisa nggawe isi Kelembapan final tekan luwih saka sewu;

2. Pangatusan seragam lan kualitas pangatusan produk apik;

3. Materi katoda baterei lithium sing efisien banget, hemat energi, aman lan ramah lingkungan;

4. Wis ora inersia termal, lan immediacy saka panas gampang kanggo ngontrol.Materi katoda baterei lithium sintered gelombang mikro nduweni karakteristik tingkat pemanasan sing cepet, tingkat panggunaan energi sing dhuwur, efisiensi pemanasan sing dhuwur, safety, kebersihan lan bebas polusi, lan bisa nambah keseragaman lan ngasilake produk, lan nambah struktur mikro lan kinerja. saka bahan sintered.

lithium ion batteries2

Cara persiapan umum bahan katoda baterei lithium:

1. Metode fase padat

Umume, uyah lithium kayata senyawa lithium karbonat lan kobalt utawa senyawa nikel digunakake kanggo nggiling lan nyampur, banjur reaksi sintering ditindakake.Kaluwihan saka metode iki yaiku prosese gampang lan bahan mentah wis kasedhiya.Iku belongs kanggo cara sing wis akeh riset, dikembangaké lan diprodhuksi ing tataran awal pembangunan baterei lithium, lan teknologi manca punika relatif diwasa;Stabilitas sing ora apik lan konsistensi kualitas batch-to-batch sing ora apik.

2. Metode Kompleks

Cara komplek nggunakake komplèks organik kanggo nyiapake prekursor komplèks pisanan sing ngemot ion litium lan ion kobalt utawa vanadium, banjur sinter kanggo nyiapake.Kauntungan saka metode iki yaiku campuran skala molekuler, keseragaman materi sing apik lan stabilitas kinerja, lan kapasitansi bahan elektroda positif sing luwih dhuwur tinimbang metode fase padat.Wis diuji ing luar negeri minangka cara industri kanggo baterei lithium, nanging teknologi kasebut durung diwasa, lan ana sawetara laporan ing China..

3. Metode Sol-gel

Nggunakake metode nyiapake partikel ultrafine sing dikembangake ing taun 1970-an kanggo nyiapake materi elektroda positif, metode iki nduweni kaluwihan saka metode kompleks, lan materi elektroda sing disiapake nduweni kapasitas listrik sing apik banget, sing berkembang kanthi cepet ing omah lan ing luar negeri.cara.Kerugian yaiku biaya sing dhuwur, lan teknologi isih ing tahap pangembangan.

4. Metode pertukaran ion

LiMnO2 sing disiapake kanthi metode ion exchange wis entuk kapasitas discharge dhuwur sing bisa dibatalake 270mA·h/g.Cara iki wis dadi hotspot riset anyar.Nduwe karakteristik kinerja elektroda sing stabil lan kapasitansi dhuwur.Nanging, proses kasebut mbutuhake langkah-langkah sing akeh energi lan wektu kayata rekristalisasi solusi lan penguapan, lan isih ana jarak sing cukup saka kepraktisan.

Tren pangembangan bahan katoda baterei lithium:

Minangka bagéyan penting saka baterei lithium, industri bahan katoda baterei lithium daya negara saya wis berkembang kanthi cepet.Kanthi pangembangan industri kendharaan energi anyar lan industri panyimpenan energi, samesthine industri bahan katoda baterei lithium bakal dadi tenaga pendorong utama kanggo tuwuhing industri bahan katoda saka segi fosfat wesi lithium lan bahan ternary sing dipérang. masa depan, lan bakal menehi kesempatan luwih akeh.lan tantangan.

lithium ion batteries3

Ing telung taun sabanjure, baterei lithium bakal njaga pembangunan sing stabil lan lestari, lan total dikarepake kanggo baterei lithium samesthine bakal tekan 130Gwh ing 2019. Amarga ekspansi terus-terusan lapangan aplikasi baterei lithium, bahan katoda baterei lithium terus berkembang lan ngembangake. .

Wutah mbledhos kendaraan energi anyar nyebabake pangembangan industri baterei lithium sing terus-terusan lan cepet.Dikira bahan katoda baterei lithium global bakal ngluwihi 300.000 ton ing 2019. Antarane wong-wong mau, bahan ternary bakal berkembang kanthi cepet, kanthi rata-rata tingkat pertumbuhan senyawa taunan luwih saka 30%.Ing mangsa ngarep, NCM lan NCA bakal dadi bahan utama katoda otomotif.Dikarepake yen panggunaan bahan ternary bakal udakara 80% bahan otomotif ing taun 2019.

Baterei litium minangka arah pangembangan baterei ing mangsa ngarep, lan pasar bahan katoda duwe prospek pangembangan sing janjeni.Ing wektu sing padha, promosi ponsel 3G lan komersialisasi skala gedhe saka kendaraan energi anyar bakal nggawa kesempatan anyar kanggo bahan katoda baterei lithium.Bahan katoda baterei litium duwe pasar sing amba, lan prospek banget optimistis.


Wektu kirim: Apr-18-2022